Feature

Sunday, May 28, 2017

អត្ថប្រយោជន៍ទាំង ១០របស់ស្លឹកគ្រៃ

អត្ថប្រយោជន៍ទាំង ១០របស់ស្លឹកគ្រៃ

គ្រាន់​តែ​ឃើញ​គល់​ស្លឹកគ្រៃ​អ្នក​នឹង​នឹក​ឃើញ​ដល់​ឆា​ក្ដៅ​សាច់​មាន់ ​​ស្ងោរ​ជ្រក់​ត្រី​ឆ្ដោរ​ និង​មុខ​ម្ហូប​ជា​ច្រើន​ទៀត​ដែល​យក​គល់ ​និង​ស្លឹក​​​​គ្រៃ​​​​ជា​គ្រឿង​ផ្សំ។ ​​ក្រៅ​ពី​ជួយ​បំបាត់​ក្លិន​ឆ្អាប​នៃ​សាច់ ​និង​បង្កើន​រសជាតិ​អាហារ​ ស្លឹកគ្រៃ​ក៏​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​យ៉ាង​ច្រើន​ចំពោះសុខភាព។ ​តោះ​មើល​បន្តិច​មើល៍ ​ថា​វា​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​អ្វីខ្លះទៅ? ថ្ងៃនេះយើងនឹងលើកយក១០ចំនុចសំខាន់ៗអំពីស្លឹកគ្រៃ មកជំរាប់ជូនមិត្តអ្នកអានដូចខាងក្រោម៖
១.ជួយ​បំបាត់​ក្អក​ និង​ជួយសម្រាលរោគគ្រុនផ្តាសាយ
២.ជួយដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារនិងប្លោកនោម
៣.កំចាត់កោសិកាមហារីក
៤.ទប់ទល់នឹងសម្ពាធឈាមដើរ​ស្រួល
៥.ជួយសម្រាលរោគ គ្រុនផ្តាសាយ
៦.បន្សាបជាតិពុល
៧.ជួយ​បំបាត់​ជាតិ​ខ្លាញ់​ច្រើន​ក្នុង​រាយកាយនឹងសម្រកទម្ងន់
៨.កាត់បន្ថយស្ត្រេស
៩.ជួយសម្រាលការរាករូសនិងឈឺពោះ
១០.ប្រឆាំងបាក់តេរីនិងផ្សិត…។
ដឹង​ហើយ ​កុំ​ភ្លេច​បញ្ចូល​ស្លឹកគ្រៃ​ទៅ​ក្នុង​អាហារ​ប្រចាំ​ថ្ងៃ​របស់​អ្នក។ ​​បើ​មាន​កន្លែង​ទូលាយ​ អ្នក​ក៏​អាច​ដាក់​ដាំ​ស្លឹកគ្រៃ​ក្បែរ​ផ្ទះ​ដែរ ​ព្រោះ​ការ​ដាំ​​ស្លឹកគ្រៃ​មិន​មាន​អ្វី​យ៉ាប់​នោះ​ទេ​ គ្រាន់​តែ​កាត់​គល់​ដោត​លើ​ដី​ ស្រោច​ទឹក​បន្តិច​​​ជា​ការ​ស្រាច់​ទៅ​ហើយ។​ ហើយ​មួយ​ទៀត​ពេល​ត្រូវ​ការ​មិន​ចាំ​បាច់​រវល់​រត់​ទៅ​ផ្សារ​ច្រើន​ទេ ​​​នៅ​ពេល​ចង់​​ស្ល​​ភ្លាមៗ​នោះ​ទេ៕​