អត្ថប្រយោជន៍ទាំង ១០របស់ស្លឹកគ្រៃ
គ្រាន់តែឃើញគល់ស្លឹកគ្រៃអ្នកនឹងនឹកឃើញដល់ឆាក្ដៅសាច់មាន់ ស្ងោរជ្រក់ត្រីឆ្ដោរ និងមុខម្ហូបជាច្រើនទៀតដែលយកគល់ និងស្លឹកគ្រៃជាគ្រឿងផ្សំ។ ក្រៅពីជួយបំបាត់ក្លិនឆ្អាបនៃសាច់ និងបង្កើនរសជាតិអាហារ ស្លឹកគ្រៃក៏មានអត្ថប្រយោជន៍យ៉ាងច្រើនចំពោះសុខភាព។ តោះមើលបន្តិចមើល៍ ថាវាមានអត្ថប្រយោជន៍អ្វីខ្លះទៅ? ថ្ងៃនេះយើងនឹងលើកយក១០ចំនុចសំខាន់ៗអំពីស្លឹកគ្រៃ មកជំរាប់ជូនមិត្តអ្នកអានដូចខាងក្រោម៖
១.ជួយបំបាត់ក្អក និងជួយសម្រាលរោគគ្រុនផ្តាសាយ
២.ជួយដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារនិងប្លោកនោម
៣.កំចាត់កោសិកាមហារីក
៤.ទប់ទល់នឹងសម្ពាធឈាមដើរស្រួល
៥.ជួយសម្រាលរោគ គ្រុនផ្តាសាយ
៦.បន្សាបជាតិពុល
៧.ជួយបំបាត់ជាតិខ្លាញ់ច្រើនក្នុងរាយកាយនឹងសម្រកទម្ងន់
៨.កាត់បន្ថយស្ត្រេស
៩.ជួយសម្រាលការរាករូសនិងឈឺពោះ
១០.ប្រឆាំងបាក់តេរីនិងផ្សិត…។
២.ជួយដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារនិងប្លោកនោម
៣.កំចាត់កោសិកាមហារីក
៤.ទប់ទល់នឹងសម្ពាធឈាមដើរស្រួល
៥.ជួយសម្រាលរោគ គ្រុនផ្តាសាយ
៦.បន្សាបជាតិពុល
៧.ជួយបំបាត់ជាតិខ្លាញ់ច្រើនក្នុងរាយកាយនឹងសម្រកទម្ងន់
៨.កាត់បន្ថយស្ត្រេស
៩.ជួយសម្រាលការរាករូសនិងឈឺពោះ
១០.ប្រឆាំងបាក់តេរីនិងផ្សិត…។
ដឹងហើយ កុំភ្លេចបញ្ចូលស្លឹកគ្រៃទៅក្នុងអាហារប្រចាំថ្ងៃរបស់អ្នក។ បើមានកន្លែងទូលាយ អ្នកក៏អាចដាក់ដាំស្លឹកគ្រៃក្បែរផ្ទះដែរ ព្រោះការដាំស្លឹកគ្រៃមិនមានអ្វីយ៉ាប់នោះទេ គ្រាន់តែកាត់គល់ដោតលើដី ស្រោចទឹកបន្តិចជាការស្រាច់ទៅហើយ។ ហើយមួយទៀតពេលត្រូវការមិនចាំបាច់រវល់រត់ទៅផ្សារច្រើនទេ នៅពេលចង់ស្លភ្លាមៗនោះទេ៕